Patonkeja!

tiistaina, lokakuuta 29, 2013





Tuoksu kotona on sanoinkuvaamattoman hyvä! Ja niin oli näiden makukin. Saanko esitellä: kolme valioyksilö patonkia. Pellavansiemenrouhepatonki. Rakastan patonkia missä on todella rapea kuori ja purutuntumaa (niinkun maalaispatonki kaupoissa), tämä kyllä vastaa siihen odotukseen.

Resepti oli niinkin kaukaa kun Risetti pussin kyljestä ja kuivahiivalla se meni näin:

3 dl vettä
1/2 pussillista kuivahiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
2 tl sokeria
5-5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl pellavansiemenrouhetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. (Tai kuivahiivalle sopivaksi 42 astetta).
Sekoita kuivat aineet ja hiiva keskenään.
Sekoita veden joukkoon sokeri ja suola.
Lisää jauhot aluksi puuhaarukalla sekoittaen ja jatka käsillä kunnes taikina on kimmoisaa.
Kohota taikina lämpimässä paikassa.
Muotoile taikinasta kolme pitkulaa. (Itse jaoin taikinan kolmeen osaan, jonka jälkeen kaulitsin suorakaiteeksi ja rullasin ja taitoin päät hieman alaspäin ettei jää hassun näköiseksi.) Nosta pellille ja tee sopivin välein "viillot" patonkiin jos haluat.
Kohota vielä pellillä, paista uunissa 225 asteessa n. 15 min.

Syö ja nauti!

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

https://www.instagram.com/hannarouv/