Pingukakkua ja kinkkuvoikkaria!

torstaina, lokakuuta 10, 2013



Iskä ja äiskä täytti vuosia. Yhteensä 95..ainakin jos tähän mun matikkapäähän on yhtään luottamista ;) Sain kunniaksi näpertää kakkuja, äiskälle makeaa. Iskälle suolaista.

Äitiä on monen hauskan sattuman kautta ruvettu kutsumaan Pinguksi ja hälle on kaikkea siihen sopivaa krääsää nurkkiin kerääntynyt, mikäpä oisikaan ollut siis parempi kakku kuin pingviini. Tässäpä tulos ja kyllä maistui!

Päällä sokerimassaa&marsipaania, sisällä tuttu vadelmatäyte (NAM) ja neljän munan kakkupohja. Harjoittelua vielä vaatii tuon sokerimassan kanssa, mutta oltiin me taas vähän parempia kavereita kuin viime näkemällä. Kiitos mieheni sponssaaman silikonialustan, oli työskentely paaaaaljon helpompaa, eikä voimasanojakaan käytetty! JES!

Iskä taasen ei ikinä ole ollut makean ystävä, niimpä oli selvää että voileipäkakkua pöytään. Voikkarin koristelussa mielipiteeni on ollut aina että 'less is more'. Siispä jätän pursottelut, ruohosipulin silppuamiset yms muille. Tämä yksilö oli varsin nätti&hyvän makuinen ja reseptinkin voin jakaa mielelläni.


Kinkkuvoikkari

Ruispaahtoleipää 1,5pkt (se isompi paketti, itse käytin Fazeria)
Lihaliemi oman maun mukaan kostutukseen.

Täyte 1:
300 g Ohuen ohut saunapalvikinkkua silputtuna (jätä kymmenen viipaletta koristeluun!)
½ tlk sinappi-kurkkusalaattia
1 prk ranskankermaa
200 g Yrttituorejuustoa/ruohosipulituorejuustoa

Täyte 2:
1 punainen paprika (pieninä kuutioina)
200 g kurkkua (raastettuna)
200 g Viola maustamaton tuorejuusto
2prk  Laktoositonta ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kuorrutus:
4 dl vispikermaa
150 g ranskankermaa
valkopippuria, suolaa,

Päälle esim:
Rucola
Kirsikkatomaatti
Kinkkurullia
Viinirypäleitä

Leikkaa leivistä reunat pois. Kelmuta vuoka. Lado leipäviipaleita yksikerros vuoan pohjalle. Kostuta.
Laita kerros Täyte1 ja uusi kerros leipiä. Taas kostutus, jonka jälkeen Täyte 2. Itse laitoin molempia kahteen kerrokseen, jolloin leipäkerroksia tuli 5kpl. Leipä kerros jää aina päällimäiseksi. Painele vielä hyvin vuokaan ja laita kelmut napakasti päälle. Jääkaappiin VÄH 12 tunniksi mehustumaan! (Voit laittaa vielä kirjan painoksi kakun päälle)

Kumoa kakku tarjoilualustalle, valmista kuorrute ja laita se kakun päälle haluamallisi tyylillä. Itse levitin mahdollisiman tasaiseksi. Koristele oman mielesi mukaan. :)

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

https://www.instagram.com/hannarouv/