Fantasiapipareita
torstaina, syyskuuta 26, 2013Olen innostunut näistä. Taikina on helppo tehdä ja koristelussa vain mielikuvitus rajalla. Olen testannut näitä nyt muutamia kertoja, nämä yksilöt tein serkkuni 2-vee pirskeisiin. (Onnea vaan vielä kerran!)
Taikina ohje on Mansikkamäen Ebeltä.
Koristeluun on käytetty pikeeriä.
Vaaleiden fantasipipareiden ohje
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. (voi jättää pois)
6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (voi jättää pois, jos käyttää esim. vähäsuolaista voita)
1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).
4. Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia.
Pikeeri ohje
1 valkuainen
3,5 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunanmehua
(värjäämiseen pastaväriä)
Erottele kanamunasta valkuainen kulhoon. Lisää muutama tippa sitruunamehua. Sekoita tomusokeria joukkoon halutun paksuuden mukaan. Itse käytän sähkövatkainta.
Hyvät, kuvalliset selkeät ohjeet löydät Eben sivuilta.
0 kommenttia