Ruispaloja.
tiistaina, lokakuuta 15, 2013
Vihdoinkin meiltä löytyi piimää kaapista. Pääsin kokeilemaan näitä ja omenapiirakkaa. (Siitäkin tulossa postaus, wait for it!)
Meillä syödään paljon leipää, siksipä oon sitä ruvennut tekemään enemmän itse. Nämä vei kielen mennessään, vaikka eivät esi-isiensä muotoa muistuttavia valio yksilöitä olekkaan.
Ohje menee näin:
2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 pkt (50 g) hiivaa
Lämmitä piimä/vesi seos sopivan lämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukan avustuksella nesteen joukkoon. Jätä juuri lepäilemään vähintään puoleksi tunniksi. (ei haittaa vaikka unohtuisi pidemmäksikin aikaa)
2 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
Lisää joukkoon kädellä alustaen loput jauhot. Muotoile taikinasta haluamasi näköisiä yksilöitä. (piparkakkumuoteilla saa myös kivoja!!) Tai kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi ja jaa se sitten taikina/pitsa/tms -pyörällä sopivan kokoisiksi paloiksi. Leivät paistetaan uunissa 225 asteessa n.15-20min. Reunat voi leikata auki veitsellä, jolloin pala on helppo repäistä auki, niinkuin ruispala konsanaan.
Nauttikaa nam!
Meillä syödään paljon leipää, siksipä oon sitä ruvennut tekemään enemmän itse. Nämä vei kielen mennessään, vaikka eivät esi-isiensä muotoa muistuttavia valio yksilöitä olekkaan.
Ohje menee näin:
2,5 dl vettä
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 pkt (50 g) hiivaa
Lämmitä piimä/vesi seos sopivan lämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukan avustuksella nesteen joukkoon. Jätä juuri lepäilemään vähintään puoleksi tunniksi. (ei haittaa vaikka unohtuisi pidemmäksikin aikaa)
2 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl ruisjauhoja
Lisää joukkoon kädellä alustaen loput jauhot. Muotoile taikinasta haluamasi näköisiä yksilöitä. (piparkakkumuoteilla saa myös kivoja!!) Tai kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi ja jaa se sitten taikina/pitsa/tms -pyörällä sopivan kokoisiksi paloiksi. Leivät paistetaan uunissa 225 asteessa n.15-20min. Reunat voi leikata auki veitsellä, jolloin pala on helppo repäistä auki, niinkuin ruispala konsanaan.
Nauttikaa nam!
0 kommenttia