Vaaleanpunaiset vaahtikset pukin konttiin.
torstaina, joulukuuta 19, 2013Näitä on pitänyt kokeilla jo pitkään. Vaahtokarkit on niin söpöjä ja ihania nameja. Nyt joululahjoja työstäessäni, pääsi resepti vihdoin kokeiluun. Ja nämä makeat yksilöt pääsee sellofaaniin käärittynä pukin konttiin. Reseptin bongasin Kakkutaiturin sivuilta.
200g sokeria
40g glukoosi siirappia
0.5dl vettä
100g valkuaista (M-koon munilla n.3 valkuaista)
1rkl vaniljasokeria/taloussokeria
7kpl liivatetta
(elintarvikeväriä)
1-2 rkl aromia
tomusokeria ja Maizenaa "jauhotukseen" (50:50)
Laita sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan ja keitä seosta kunnes sen lämpötila on 127 astetta.
Kun sokeriliemen lämpötila on laskenut n. 100 asteeseen aloita vaahdottamaan valkuaisia ja lisää vanilijasokeri joukkoon. Älä sekoita sokerilientä kun se kiehuu, sokeri pyrkii kuumetessaan kiteytymään uudelleen. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.
Sulata lionneet liivatteet, lisää seokseen väri ja aromiaine. Kaada myös tämä seos ohuena nauhana jo valmistettuun marenkiin.
(Käytin vanilija aromia ja lisäsin punaista pastaväriä.)
Mittaa tomusokeria ja maizeenaa puolet/puolet suhteella ja siivilöi sitä kahdelle leivinpaperilla alustaksi. ( Jos ei siivilöi jää helposti paakkuja ) Kaada seos pursotinpussiin ja käytä tyllaa halutessasi. Itse käytin pyöreää tyllaa ja pursotin ympyrää peräjälkeen niin, että tuli vaahtispötkö jonka sitten kuivattua leikkasin sopivan kokoisiksi palasiksi ja jauhotin kauttaaltaan.
NAUTI! <3
0 kommenttia