Kauraleipäsiä.

maanantaina, marraskuuta 18, 2013






Ruoan kierrättäminen on jees ja meidänkin perheessä sitä jää välillä yli, kun joku päättää ettei syökkään esimerkiksi aamulla kaurapuuroa. Nämä leipäset on siis tehty puuron jämästä. Taikinan tein periaatteella "heittelempä vain sekaan kaikkea, katotaan mitä tulee".

Ohje menis varmaan kutakuinkin näin:

n. 3dl veteen keitettyä kaurapuuroa (saa olla hieman lämmintä, jos ei muuta niin vähän mikrotusta)
3dl vehnäjauhoja
1,5tl kuivahiivaa
0,5dl öljyä
loraus hunajaa (juoksevaa)
oman maun mukaan suolaa

Lisää puuron sekaan suola ja hunaja. Vaivaa käsin taikinaan jauho&hiiva seos. (Huom! Taikinasta tulee suhteellisen paksua ja voi tuntua että jauhot ei uppoa siihen, ei hätää.) Lisää lopuksi öljy, voit lisätä vaikka kaikki jauhot ei olisikaan sekoittuneet vielä. Vaivaa taikina kiinteäki palloksi. :)

Kohota lämpimässä paikassa taikinaa 30-45min.
Muotoile leipäset palloiksi, jotka litistät pyöreiksi leipäsiksi, jauhota ne päältä ja tee puukolla omaa silmää meillytäviä viiltoja leipien päälle. Ripottele kaurahiutaleita pinnalle. Kohottele vielä lämpöisessä n. 15-20min. (Riippuen vähän kiireen määrästä...)
Uuniin keskitasolle 225C n. 15-20 min.

Minä sain taikinasta 5kpl leipiä. Riippunee paljon leivän koosta. Mielettömän hyviä ja pehmosia, suosittelen!

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

https://www.instagram.com/hannarouv/