Pursotettuja pikkuleipiä.

keskiviikkona, lokakuuta 21, 2015


Tämä resepti on aivan killeri. Sain sen eräältä opettajalta ja en kyllä vaihtaisi. Täydellistä pursottaa, pehmeää ja ilmavaa ja itse pikkuleipä suussa sulavaa. Yhden pikkuleivän raaka-paino on n.15-20g, joten voit suhteuttaa haluamasi pikkuleipämäärän taikinan kokoon.

Tässä resepti:

900g Vehnäjauho
750g Voi

125g Vettä
125g Kananmunia
375g Sokeria

Uuni 200C n.6-8min

1. Sekoita vesi, sokeri ja kananmunat yhdessä kulhossa sekaisin.
2. Vatkaa yleiskoneella (lapavatkaimella) huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot vaahdoksi. (n.15min!)
3. Lisää neste-sokeri seos ohuena nauhana edelleen vatkaten. Huom. Saa edelleen vatkata ihan nopealla tahdilla.
4. Ota massaa vähän pursotinpussiin, pursota muutama kappale leivinpaperoidulle pellille ja tee koepaisto. Jos pikkuleipä ei pidä muotoaan, lisää taikinaan jauhoja.

Vinkki! Jos haluat tehdä kaneliässiä; lisää massaan mausteeksi kanelia ja ripottele ennen paistoa pikkuleipien päälle kaneli-sokeri seosta. :)

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

https://www.instagram.com/hannarouv/