Lähes täydellinen Macaron.

sunnuntai, lokakuuta 18, 2015


Se vihdoin tapahtui, onnistuin! Ne onnistui! Harvoin olen kohdannut yhtä haastavaa leivonnaista, mutta näin syyslomalla, olin päättänyt näitä(kin) kokeilla. Olen tahkonnut samalla ohjeella pitkään ja ei, ei vaan onnistu. Päätin siis pistää ohjeen mullin mallin ja kaivoin resepti arkistoista aiemmin tallentamani Macaron ohjeen, joka ei vaatinut kuumamarengin valmistamista. Tällä ohjeella valmistuu ns. ranskalainen macaron.

Ohje tulee tässä:

100 g mantelijauhoa (esim Sallinen)
3 dl tomusokeri
1 rkl sirosokeria
2 kpl kananmunan valkuaisia

1. Punnitse jauhot ja mittaa tomusokerista puolet(1,5dl) yhteen. Siivilöi.
2. Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon.
3. Vatkaa valkuaiset ja siro sokeri ripotellen kovaksi vaahdoksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella, niin että kulhoa kääntäessä massa pysyy paikallaan.
4. Lisää sekaan 1,5dl tomusokeria pikku hiljaa kokoajan vatkaten kunnes seos on kiiltävää. Jos haluat värjätä taikinaa, tee se tässä vaiheessa.
5. Vaihda työskentelyvälineeksi nuolija tai lasta. Sekoita jauhosokeri seos pienissä erissä vaahdon joukkoon. Jatka työstämistä kunnes massa on sopivaa. KRIITTISTÄ! Ei liian valuvaa, mutta ei liian tönkköä. Itselläni jäi aavistuksen liian paksuksi jolloin macaroneihin jää huippu. Massa on sopivaa kun macaron tasoittuu 30sec aikana.
6. Pursota n. kahden euron kokoisia 'kiekkoja' leivinpaperin päälle. Jätä kuivumaan, mielellään tuulettimen alle n. 15min. Kuivahtaminen on valmis kun macaroniin muodostuu kuminen ja kuiva pinta. Sormeen ei jää taikinaa koskettaessa.
7. Paista uunissa keskitasolla tai alempana n.15min 150C, lämpötila ja paistoaika on uuni riippuvainen. Kokeilemalla selvinnee.

You Might Also Like

0 kommenttia

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram

https://www.instagram.com/hannarouv/