Mustikka-valkosuklaa juustokakku
torstaina, syyskuuta 11, 2014Tästä kakusta on tullut anopin ja monen muunkin herkku. Kakku on helppo ja nopea tehdä.
Tämä tehtiin anopin syntymäpäiville.
Ohjeesta riittää n.18cm kakkuvuokaan.
Pohja:
Murskattuja keksejä
Sulaa voita
Täyte:
130 g valkosuklaata
1 prk Valio Vanilja rahka
100 g Philadelphia Maustamaton tuorejuusto
4 dl vispikermaa
2 dl mustikoita soseutettuna
4 kpl liivatelehteä
Kiille:
n. 2dl Mustikoita soseena
Liivatetta
Ohje:
Laita kakkuvuuan pohjalle leivinpaperi, öljytä vuuan sivureunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja lisää niihin sula voi. (Seos sen mukaan kuinka paksun/reunoille menevän pohjan haluat. Itse laitoin 150g keksejä /n. 20-30g voita)
Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma ja lisää valkosuklaa joukkoon vatkaten. Lisää joukkoon rahka, tuorejuusto ja mustikkasose vatkaten niin että seos on tasaista. Lisää lopuksi liivate ohuena nauhana joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään. Kun kerros on hyytynyt voi siihen tehdä kiilteen mustikoista päälle. Liivatetta n. 1,5 liivatelehteä/1 dl nestettä kohden.
0 kommenttia